Lehti: Kesä 2009

Neulotut hunajakenno-villasukat
Koko naiselle (kengänkoko 38)
Langanmenekki
7 Veljestä luonnonvalkoinen (010) 150 g
Sukkapuikot Novita nro 3½ tai käsialan mukaan.
Tiheys 24 s kennoneuletta = 10 cm
Mallineuleet
Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *1 o, 1 n*, toista *-*.
Pintaneule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan.
Sileä neule: neulo kaikki krs:t oikein.


Luo 48 s sukkapuikoille ja jaa silmukat neljälle puikolle, 12 s kullekin. Kerroksen vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Neulo ensin 1 krs oikein ja 3 krs joustinneuletta suljettuna neuleena. Aloita sitten pintaneule ruutupiirroksen mukaan piirroksen oikeasta alakulmasta ja toista 6 s:n mallikerta 8 kertaa (mallikerta toistuu 2 kertaa jokaisella puikolla). Toista ruutupiirroksen krs:t 1-14 yhteensä 4 kertaa ja vielä krs:t 1-13.
Aloita kantatilkku siten, että neulot puikkojen I ja II s:t samalle vapaalle puikolle, pintaneuleella kerroksen 14 mukaan = 24 s. Jätä muut s:t odottamaan. Jatka kantatilkun s:illa pintaneuletta tasona. Neulo ruutupiirroksen krs:t 1-14 2 kertaa ja neulo vielä krs:t 1-2. Huom. neulo molemmissa reunoissa reunimmaisilla s:illa ainaoikeaa.
Kantapohjan kavennukset: neulo kantatilkun oikeasta reunasta ensin 8 o, neulo kantalapun keskimmäisillä s:illa vahvennettua neuletta eli *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 o*, toista *-* vielä 2 kertaa ja 1 o, tee ylivetokavennus (= nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1.s neulomatta, neulo 6 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ. Nosta 1.s neulomatta, neulo vahvennettua neuletta kunnes jäljellä on 8 s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 8:na. Kun sivus:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle (4,4). Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 15 s. Neulo poimitut s:t oikein sillä vasemman puoleisella puikolla, jolle äsken siirsit 4 s. Neulo sitten II ja III puikon s:illa pintaneuletta piirroksen mukaan kerrokselta 14. Poimi nyt 15 s kantalapun oikeasta reunasta sillä puikolla, jolla on 4 s, neulo s:t oikein. Jatka näillä kaikilla s:illa pintaneuletta krs:lta 1 eli neulo 1 krs nurin. Kerroksen vaihtumiskohta on nyt kantapään keskellä.
Tee kiilakavennukset: neulo piirroksen 2.krs (nurja krs) ja neulo I puikon 2 viimeistä s:aa nurin yhteen ja IV puikon 2 ensimmäistä s nurin yhteen. Jatka pintaneuletta puikolla I seuraavasti: neulo 12 s:lla pintaneuletta (2 mallikertaa), neulo 4 o ja 2 s oikein yhteen. Neulo puikoilla II ja III pintaneuletta kuten edellä. Neulo puikolla IV seuraavasti: tee ylivetokavennus, neulo 4 o ja 12 s:lla pintaneuletta (2 mallikertaa). ”Ylimääräiset” silmukat ovat puikon I lopussa ja IV alussa ja niillä neulotaan sileää neuletta. Jatka kavennuksia samaan tapaan joka krs kuten edellä. Viimeiset kavennukset tehdään krs:lla 1 eli neulotaan 2 s nurin yhteen. Nyt kaikilla puikoilla on jäljellä 12 s. Jatka pintaneuletta 44 s:lla, kunnes sukan terän pituus on n. 19 cm tai pikkuvarvas peittyy ja olet viimeksi neulonut piirroksen 2. tai 9. krs:n. Neulo nyt kaikilla s:illa sileää neuletta.
Aloita sitten kärkikavennukset: neulo jokaisen puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Tee tällaiset kavennukset joka 2.krs kunnes joka puikolla on jäljellä 7 s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.
Suunnittelija
Eila Oikarinen

Ohjetiedustelut
Novita
040 178 2266
ma ja ke 10-14

Lankatiedustelut
Novita
(05) 7443335
ma-pe 9-16 tai
Novita LankaDeli
(040) 178 2282
ma-pe 10-18

Tutustu ohjeessa käytettyyn lankaan