Lehti: Talvi 2010

Neulotut naisen pitsisukat
Kengän koko noin 38
Langanmenekki
7 Veljestä (047) vaaleanharmaa vajaa 150 g
Sukkapuikot Novita nro 3½ tai käsialan mukaan.
Tiheys 21 s sileää neuletta = 10 cm

Katso ohjeessa mainittujen lyhenteiden selitykset.

Mallineuleet
Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 o, 2 n*, toista *-*.
Pitsineule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan.
Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.


Luo 47 s sukkapuikoille ja jaa silmukat neljälle puikolle (13,11,12,11). Kerroksen vaihtumiskohta on aina IV ja I puikon välissä. Aloita joustinneule ja pitsikuvio suljettuna neuleena seuraavasti: I puikko: neulo *2 o, 2 n*, toista *-* vielä 2 kertaa, 1 o, II ja III puikko: neulo 23 s:n pitsikuvio ruutupiirroksen 1. krs:lta, IV puikko: neulo 1 o, *2 n, 2 o*, toista *-* vielä kerran ja neulo 2 n. Neulo I sekä IV puikolla joustinneuletta ja toista II sekä III puikon pitsikuviossa ruutupiirroksen krsia 1-5.

Kun varren korkeus on 13 cm, aloita kantalappu: neulo I puikon s:t joustinneuleena IV puikolle (= 24 s). Jätä muut s:t odottamaan. Käännä työ ja aloita vahvennettu neule: 1. krs: (työn nurja puoli) nosta 1. s neulomatta (lanka jää työn nurjalle puolelle) ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ. 2. krs: (työn oikea puoli) *nosta 1 s neulomatta, lanka jää nurjalle puolelle, neulo 1 s oikein*, toista *-* kerros loppuun. Käännä työ. Toista kerroksia 1-2 yhteensä 12 kertaa (= 24 krs).

Merkitse kantalapun kavennuksia varten keskimmäiset 8 s esim. erivärisellä langalla. Eli laita merkkilanka molemmista reunoista 9. silmukkaan (keskimmäiset 8 s jäävät merkittyjen silmukoiden väliin).

Jatka samaa vahvennettua neuletta ja aloita kantapohjan kavennukset: *käännä työ (työn nurja puoli), nosta 1. s neulomatta, neulo toiseen merkkilankaan saakka, neulo merkitty s ja sitä seuraava s nurin yhteen. Käännä työ, nosta 1. s neulomatta, neulo s:t toiseen merkkilankaan saakka, nosta merkitty s neulomatta, neulo seuraava s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli*. Toista *-* jolloin sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 8:na. Kun sivusilmukat loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle (4,4).

Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 12 s + 1 s kantalapun ja II puikon välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen (= takareunasta) oikein vasemman puoleisella kantapohjan puikolla. Neulo II ja III puikon s:illa pitsineuletta edelleen. Poimi nyt kantalapun oikeasta reunasta 12 s + 1 s III puikon ja kantalapun välistä sillä puikolla, jolla on 4 s, neulo poimitut s:t kiertäen oikein ja kantalapun 4 s oikein.

Neulo I sekä IV puikon s:illa sileää neuletta ja II sekä III puikon s:illa pitsineuletta. Tee kiilakavennukset: neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Neulo 1 välikerros ja toista kavennukset kuten edellä. Jatka kavennuksia tähän tapaan joka 2. krs, kunnes työssä on 47 s.
Kun pohjan pituus on 20 cm tai pikkuvarvas peittyy, neulo kaikilla s:illa 1 krs sileää neuletta ja kavenna I, II ja IV puikolta 1 s = 44 s. Kärkikavennukset: neulo sitten I sekä III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs kunnes joka puikolla on jäljellä 6 s. Tee sen jälkeen kavennukset joka krs:lla. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Suunnittelija
Maija-Riitta Sirenius

Ohjetiedustelut
Novita
040 178 2266
ma ja ke 10-14

Lankatiedustelut
Novita
(05) 7443335
ma-pe 9-16 tai
Novita LankaDeli
(040) 178 2282
ma-pe 10-18

Tutustu ohjeessa käytettyyn lankaan