Lehti: Kevät 2011

Neulotut naisen polvisukat
Kengän koko noin 38
Langanmenekki
7 Veljestä Raita (896) harmaa-luonnonvalkoinen-ruskea 200 g
Sukkapuikot Novita nro 3½-4 tai käsialan mukaan.
Tiheys 21 s sileää neuletta = 10 cm

Katso ohjeessa mainittujen lyhenteiden selitykset.

Mallineuleet
Joustinpalmikko: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan.
Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki kerrokset oikein.


Luo 64 s sukkapuikoille ja jaa silmukat neljälle puikolle, 20,12,12, ja 20 s. Kerroksen vaihtumiskohta on aina I ja IV puikon välissä. Aloita joustinpalmikko suljettuna neuleena ruutupiirroksen 1. krs:lta seuraavasti: neulo piirroksen oikeasta reunasta 1 s, toista sitten 4 s:n mallikertaa 15 kertaa ja neulo vielä piirroksen vasemman reunan 3 s. Neulo ensin ruutupiirroksen krs:t 1-2 ja toista sitten krsia 3-6. Kun kpl:n korkeus on noin 10 cm ja olet viimeksi neulonut 6. krs:n, neulo jatkossa s:t seuraavasti: jatka I puikon 5 ensimmäisellä s:lla edelleen palmikkoneuletta, neulo sileää neuletta kunnes IV puikolla on 5 s jäljellä ja neulo niillä edelleen palmikkoneuletta. Neulo s:t tässä järjestyksessä, kunnes sukan varren pituus on 15 cm. Aloita sitten varren kavennukset keskellä takana I ja IV puikoilla palmikoiden molemmin puolin seuraavasti: neulo 5 s mallineuleen mukaan, neulo 2 s oikein yhteen, neulo kerrosta, kunnes jäljellä on 7 s, tee ylivetokavennus ja neulo 5 s mallineuleen mukaan. Toista tällaiset kavennukset vielä joka 8. krs kerran ja joka 4. krs 6 kertaa. Nyt jokaisella puikolla on 12 s. Neulo mallineuleita kunnes varren pituus on 35 cm.

Aloita kantatilkku neulomalla I puikon silmukat IV puikolle = 24 s. Jätä muut s:t odottamaan. Vahvennettu neule: käännä työ, nosta 1.s neulomatta ja neulo muut s:t nurin. Käännä työ, *nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein*, toista *-* vielä 11 kertaa. Toista näitä kahta kerrosta yhteensä 12 kertaa (= 24 krs). Neulo vielä nurjan puolen kerros ja aloita kantapohjan kavennukset.

Kantapohjan kavennukset: jatka samaa vahvennettua neuletta kuin aiemmin. Neulo kantatilkun oikeasta reunasta, kunnes toisessa reunassa on jäljellä 9 s. Tee ylivetokavennus (= nosta 1 s neulomatta, neulo 1 s oikein ja vedä nostettu s neulotun yli) ja käännä työ. Nosta 1. s neulomatta, neulo 6 s nurin ja neulo 2 seuraavaa s:aa nurin yhteen, käännä työ Nosta 1.s neulomatta, neulo kunnes on jäljellä 8 s, tee ylivetokavennus. Jatka edelleen samalla tavalla siten, että sivusilmukat vähenevät koko ajan ja keskiryhmän s:t pysyvät samana eli 8:na. Kun sivus:t loppuvat, jaa kantalapun s:t 2 puikolle (4 ja 4 s). Poimi sitten vapaalle puikolle kantalapun vasemmasta reunasta 12 s + 1 s puikkojen välistä. Neulo poimitut s:t kiertäen oikein I puikolle. Neulo II ja III puikon silmukat oikein. Poimi kantalapun oikeasta reunasta 12 s + 1 s puikkojen välistä ja neulo poimitut silmukat kiertäen oikein IV puikolle. Jatka näillä kaikilla 58 s:lla sileää ja aloita kiilakavennukset.

Neulo I puikon lopussa 2 viimeistä s:aa oikein yhteen ja tee IV puikon alussa ylivetokavennus. Toista kavennukset joka 2. krs, kunnes kaikilla puikoilla on jäljellä 12 s. Jatka sileää neuletta, kunnes pohjan pituus on 20 cm tai pikkuvarvas peittyy.

Aloita sitten kärkikavennukset. Neulo jokaisen puikon alussa ja keskellä 2 s oikein yhteen. Kerroksella kaventuu 8 s ja työssä on nyt 40 s. Neulo 4 välikrs:ta ja toista kavennukset = 32 s. Neulo 3 välikrs:ta ja toista kavennukset = 24 s. Neulo 2 välikrs:ta ja toista kavennukset = 16 s. Neulo välikrs ja toista kavennukset = 8 s. Katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Suunnittelija
Minna Metsänen

Ohjetiedustelut
Novita
040 178 2266
ma ja ke 10-14

Lankatiedustelut
Novita
(05) 7443335
ma-pe 9-16 tai
Novita LankaDeli
(040) 178 2282
ma-pe 10-18

Tutustu ohjeessa käytettyyn lankaan