Lehti: Kevät 2012

Neulottu parilapanen
Yksi koko
Langanmenekki
Novita 7 Veljestä (011) valkoinen vajaa 100 g
sekä vähän vaaleanpunaista villalankaa koristeluun ja ompelulankaa
Sukkapuikot
Novita nro 3½ tai käsialan mukaan
Tiheys
22 s sileää neuletta = 10 cm


Katso ohjeessa mainittujen lyhenteiden selitykset.

Mallineuleet
Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *2 o, 2 n*, toista *-*.
Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t oikein.


Rannekkeet
Luo valkoisella langalla 48 s ja jaa s:t neljälle puikolle, 12 s kullekin. Neulo joustinneuletta suljettuna neuleena 7 cm. Aloita sitten sileä neule ja kavennukset: 1. kavennus-krs: neulo I puikon alussa 4 o, neulo 2 s oikein yhteen, neulo kerrosta kunnes IV puikolla on 6 s jäljellä, tee ylivetokavennus ja neulo 4 o. 2. kavennus-krs: neulo I puikon alussa 3 o, neulo 2 s oikein yhteen, neulo kerrosta kunnes IV puikolla on 5 s jäljellä, tee ylivetokavennus ja neulo 3 o. Toista kavennukset tähän tapaan joka kerros vielä 3 kertaa. Päätä sitten I puikon alussa ja IV puikon lopussa 2 s. Jätä loput 36 s odottamaan ja neulo toinen ranneke samoin.

Lapanen
Ota nyt molempien rannekkeiden s:t työhön siten, että kavennuskohdat tulevat keskelle vastakkain = 72 s. Jaa silmukat neljälle puikolle, 18 s kullekin siten, että I puikon s:t alkavat yhdistymiskohdasta. Neulo nyt sileää neuletta suljettuna neuleena 12 cm.
Aloita sitten kärkikavennukset: neulo I ja III puikon lopussa 2 s oikein yhteen, 1 s oikein ja neulo II sekä IV puikon alussa 1 s oikein ja tee ylivetokavennus. Tee kavennukset kuten edellä joka 2. krs vielä 3 kertaa. Tee sen jälkeen kavennukset joka kerroksella. Kun työssä on jäljellä 8 s, katkaise lanka ja vedä se silmukoiden läpi ja päättele hyvin.

Viimeistely
Tee vaaleanpunaisesta langasta ? cm pitkä punottu nyöri. Pujota nyöri lapasen oikealta sivulta rannekkeen joustimen läpi ja jätä noin 30 cm pitkä pää vapaaksi. Taivuttele (pitkällä päällä) lapasen keskelle nyöristä rinnakkain kaksi sydäntä. Kiinnitä nyöriä nuppineuloilla kiinni lapasen pintaan. Kuljeta nyöri lopuksi takaisin oikealle sivulle. Ompele kuvio kiinni ompelulangalla. Pujottele pitempi pää vielä lapasen ympäri joustimen alareunaan. Tasaa nyörin päät samanpituisiksi. Tee nyörien päihin pienet tupsut ja solmi nyörit rusetille.

Suunnittelija
Minna Metsänen

Ohjetiedustelut
Novita
040 178 2266
ma ja ke 10-14

Lankatiedustelut
Novita
(05) 7443335
ma-pe 9-16 tai
Novita LankaDeli
(040) 178 2282
ma-pe 10-18

Tutustu ohjeessa käytettyyn lankaan