Lehti: Syksy 2012

Neulotut joogasukat
Yksi koko
Nainen, kengän koko noin 38 
Langanmenekki
Novita Nalle (061) meleerattu beige 150 g
Sukkapuikot
Novita nro 3 tai käsialan mukaan
Tiheys
25 s sileää neuletta = 10 cm


Katso ohjeessa mainittujen lyhenteiden selitykset.

Mallineuleet
Joustinneule suljettuna neuleena: neulo *1 o, 2 n, 1 o *, toista *-*. Neulo nurjalla oikeat s:t oikein ja nurjat nurin.
Pitsineule: neulo ruutupiirroksen ja ohjeen mukaan.
Sileä neule suljettuna neuleena: neulo kaikki krs:t oikein.

Huomioitavaa
Sukat neulotaan suljettuna neuleena varpaista polveen päin.


Luo 47 s ja jaa silmukat neljälle puikolle seuraavasti: I puikolle 13 s, II puikolle 10 s, III puikolle 12 s ja IV puikolle 12 s. Aloita pitsineule ja joustinneule ruutupiirroksen 1. krs:lta seuraavasti: neulo I ja II puikon s:illa pitsikuvio (23 s + 2 s) ruutupiirroksen mukaan, neulo *1 o, 2 n, 1 o * ja toista *-* krs loppuun (III ja IV puikko). Työssä on nyt 49 s. Toista pitsineuleessa ruutupiirroksen krsia 1-12.

Kun joustinneuleen korkeus on 7 cm, aloita seuraavalla kerroksella lisäykset jousteen molemmissa reunoissa seuraavasti: 1. lisäys-krs: neulo I ja II puikon s:illa pitsineuletta, lisää III puikon alussa 1 s jousteen mukaan (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein), neulo III ja IV puikon s:illa *1 o, 2 n, 1 o *, toista *-* krs loppuun ja lisää 1 s jousteen mukaan (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein). Neulo 2 kerrosta ilman lisäyksiä. 2. lisäys-krs: neulo I ja II puikon s:illa pitsineuletta, lisää III puikon alussa 1 s jousteen mukaan (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen nurin), neulo III ja IV puikon s:illa 1 o, *1 o, 2 n, 1 o *, toista *-* krs loppuun, 1 o ja lisää 1 s (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen nurin). Neulo 2 kerrosta ilman lisäyksiä. 3. lisäys-krs: neulo I ja II puikon s:illa pitsineuletta, lisää III puikon alussa 1 s jousteen mukaan (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen nurin), neulo III ja IV puikon s:illa 1 n, 1 o, *1 o, 2 n, 1 o *, toista *-* krs loppuun, 1 o, 1 n ja lisää 1 s (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen nurin). Neulo 2 kerrosta ilman lisäyksiä. 4. lisäys-krs: neulo I ja II puikon s:illa pitsineuletta, lisää III puikon alussa 1 s jousteen mukaan (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein), neulo III ja IV puikon s:illa 2 n, 1 o, *1 o, 2 n, 1 o *, toista *-* krs loppuun, 1 o, 2 n ja lisää 1 s (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein). Joustinneuleessa on nyt 32 s.

Kun olet neulonut joustinneuletta 11 cm, päätä seuraavalla kerroksella kantapään aukkoa varten joustinneuleen 32 s joustinneuletta neuloen. Luo seuraavalla kerroksella päätettyjen s:iden tilalle uudet 32 s ja jatka näillä s:illa joustinneuletta kuten aiemmin ja neulo muilla s:illa pitsineuletta. Kun olet neulonut joustinneuletta 7 cm, neulo joustinneuleen s:illa (= 32 s) sileää neuletta ja jatka muilla s:illa pitsineuletta.

Kun olet jousteen jälkeen neulonut sileää neuletta 6 cm, lisää sileän neuleen molemmin puolin 1 s seuraavasti: neulo I ja II puiko s:illa pitsineuletta, lisää 1 oikea s (= neulo silmukoiden välinen lanka kiertäen oikein), neulo 32 s oikein ja lisää kerroksen loppuun 1 oikea s kuten edellä. Sileässä neuleessa on nyt 34 s. Toista lisäykset kuten edellä 4,5 cm:n välein 2 kertaa ja sitten 2 cm:n välein 4 kertaa. Sileässä neuleessa on nyt 46 s. Kun olet neulonut sileää neuletta noin 28 cm ja olet viimeksi neulonut ruutupiirroksen 12. krs:n, kavenna seuraavalla kerroskella sileän neuleen osuudella tasavälein 6 s. Neulo nyt I ja II puikon s:illa edelleen pitsineuletta ja neulo III ja IV puikon s:illa joustinneuletta neulomalla *1 o, 2 n, 1 o * ja toista *-* krs loppuun. Neulo vielä pitsineuleessa ruutupiirroksen krs:t 1-12 ja vielä kerros 1. Päätä s:t.

Neulo toinen sukka samoin

Viimeistely
Höyrytä sukat kevyesti.

Suunnittelija
Novita

Ohjetiedustelut
Novita
040 178 2266
ma ja ke 10-14

Lankatiedustelut
Novita
(05) 7443335
ma-pe 9-16 tai
Novita LankaDeli
(040) 178 2282
ma-pe 10-18

Tutustu ohjeessa käytettyyn lankaan